U godini jubileja

Već 42 godine Planinarski smučarski klub Zeleznicar iz Kraljeva okuplja ljubitelje planinarenja i prirode. Brojnost članova je samo u protekloj godini povećana za preko dvesta novih.

Zbog toga a i zbog broja održanih akcija, što republićkih, što regionalnih, već tri godine za redom osvaja titulu najboljeg kluba u Srbiji. Najbolji klub je zahvaljujuci svojim članovima osmislio i ostvario Prvu izložbu planinarske fotografije.


Izlozba je otvorena 6. februara ove godine i punih mesec dana kraljevcani, članovi kluba i ljubitelji fotografije su mogli da vide naše radove.


Bez nekog posebnog znanja, uz mnogo dobre volje i snalazljivosti, pet pari spretnih ruku  su od postojećih fotografija napravili pravi umetnički događaj. Dara, Gigo, Maša, Caka i Verica su se svojski potrudili da bude najbolja i bila je. A priprema izložbe je pre svega bila snalažljivost. 


Tridesetak prispelih fotografija nisu bile dovoljne da se popuni veliki izlozbeni prostor u Domu vojske u Kraljevu. Predsednik Dragan Jovanovic je svojim uticajnim nastupom ispred kluba zamolio članove da pošalju više radova. Za dva dana skupilo se tačno osamdeset fotografija.
Sve fotografije su obeležene brojevima, dobile su svoj naziv i popunile desetak izložbenih panoa. Veliki broj drugih fotografija van standarda je u ostatku prostora postavljen kao retrospektivni. Najviše svojih radova priložio je sam predsednik Gigo.

Da ne bude samo Izložba način obeležavanja jubileja, domišljati članovi su kroz četrdesetogodišnju istoriju kluba izložili priznanja, zahvalnice, diplome, odlikovanja i mnogo osvojenih pehara.
 
Svečano otvaranje Izložbe je bilo dobro medijski propraćeno tako da je više od dvesta ljudi videlo Izložbu na sam dan otvaranja. Izložba je imala takmičarski duh pa su prisutni mogli da glasaju odmah.








Nagrađene fotografije :


 1. mesto - "Komovi u perspektivi" autorke Dušanke Kovačević

2. mesto - "Gardi" Dare Miletić


3. mesto - "Savovo" Verice Simović

Ovo je bila prva izložba, a namera kluba je da  postane tradicionalna.

Sa novim idejama i fotografijama , vidimo se sledeće godine.


Коментари