Duh pobednika

       Na skupu planinara u selu Lipovac u Aleksincu na Danima planinara, koji su održani 16. Juna ove godine, kraljevački planinarski klub Železničar je po treći put za redom proglašen za najbolji klub godine. 




Ovakvu odluku je doneo Planinarski Savez Srbije na osnovu ukupnih rezultata rada svih klubova. Pehar i zahvalnica uručeni su našem predsedniku Draganu Jovanoviću koga smo mi ostali iz Kraljeva srdačno pozdravili.



       U Aleksincu se okupilo preko 400 učesnika iz dvadesetak klubova iz Srbije. Lepo vreme i dobro obeležene staze planinarima su išli na ruku. Domaćini su organizovali i lep kulturni program na kraju akcije i naravno pasulj iz kazana. 





      Mi iz Kraljeva smo se podelili u dve grupe. Hrabriji su otišli na dužu stazu, a nas nekolicina na kraću koja je išla ispod vrha Leskovika. Ljubazni vodič koji nam je pravio društvo potrudio se da što više ispriča o planini, okolnim vidicima i obližnjim istorijskim spomenicima. Prvi takav spomenik bio je Rimska česma u Belim Vodama. 






      Uspešan dan je proslavljen uz muziku, narodno kolo i obavezno fotografisanje. Mnogo pehara i odličija je tog dana podeljeno, ali naš je bio najlepši. Dobro raspoloženi i zadovoljni ostvarenim uspehom vratili smo se u Kraljevo u kasnim večernjim satima.






Naš pehar stoji vidno izložen u prostorijama kluba a mi već spremamo strategiju za nove pobede.



Tekst:            Svetlana Krdžić
Fotogrsfije:   Dara Miletić


Коментари